tirsdag 12. september 2017

Tesla fremover

Det har lenge dødt her på sida, så det er på tide med ei oppdatering.


Då er Model S ein suksess. Min første spådom traff ganske bra. :-)

Skal dele litt tanker om framtida videre.


Neste blir nok at mange bilprodusenter vil gå konkurs over det neste tiåret, og Tesla vil ta store markedsandeler av bilmarkedet.

Produksjonen er påvei opp fra dagens 100.000 biler i året, til 2-3 millioner biler i året innen 2020. Og fra der vil det ta av ordentlig.  Korleis vert 2030? Tesla er da eit av verdas mest verdifulle selskap.


Kvifor?


Me ser alt no at Frankkrike m.fl. snakkar om å forby fossilbiler innen 2030-2040. Til og med Kina snakker i same baner, uten å ha gitt noko endeleg tidsperspektiv enda.  Kina er derimot dei som kan få ting til raskt, med eit-parti system så kan saker gå gjennom uten motstand.

Kina har no tallsatt ein ganske jevn overgang til elbiler, med krav til 8% elbiler fra hver enkelt produsent for 2018 - som så øker jevnt til 10% for 2019 og 12% i 2020.

http://gas2.org/2017/06/14/china-sticks-8-ev-mandate/

Dersom dei, ikkje usannsynlig, skjerper inn dette enda mer så vil det og kunne tvinge fram ein langt raskare overgang til elektriske biler verda over.


Kven står sterkast for ein framtid primært for elektriske biler?

Nokre tradisjonelle bilprodusnter kan nok klare overgangen, men dei fleste er totalt avhengige av inntekter fra sine fossilbiler. Så eg er ikkje i tvil om at Tesla har ei veldig ys framtid foramfor seg.

Skal skrive meir om detaljane seinare.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar